7ος αγώνας “Στα Χνάρια των Ηρώων” Θεσπιές – Θερμοπύλες-Δείτε όλο το πρόγραμμα

Στις 27 και 28 Ιουλίου 2024, θα πραγματοποιηθεί ο 7ος αγώνας “Στα Χνάρια των Ηρώων” της μάχης των Θερμοπυλών το 480 π.Χ. με διαδρομή 102 χλμ., καθώς και δύο σκυταλοδρομίες δύο αθλητών (51,7 + 50,3) και τεσσάρων αθλητών (24,3 + 27,4 + 26,5 + 23,8).

  • Η εκκίνηση θα δοθεί το Σάββατο 27 Ιουλίου, στις 20:00 από το Μνημείο Δημόφιλου στις Θεσπιές.

Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος “Απόλλων” Δυτικής Αττικής, σε συνεργασία με τους δήμους Αλιάρτου-Θεσπιέων, Λεβαδέων, Αμφίκλειας-Τιθορέας-Ελάτειας, Καμμένων Βούρλων, Λαμιέων και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της ΕΟΣΛΜΑ-Υ, θα διοργανώσουν αυτή τη μοναδική εκδήλωση προς τιμήν των ηρώων της μάχης των Θερμοπυλών.

Ο αγώνας τιμά την αιώνια μνήμη των 300 Σπαρτιατών, των 700 Θεσπιέων και των άλλων συμπολεμιστών τους, που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία. Ξεκινώντας από τις ιστορικές Θεσπιές και καταλήγοντας στο Μνημείο των Ηρώων στις Θερμοπύλες, οι δρομείς θα ακολουθήσουν τη διαδρομή των αρχαίων ηρώων.

Το πρόγραμμα του αγώνα περιλαμβάνει:

  • Γεύμα για τους συμμετέχοντες δρομείς στις 18:00, προσφορά του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων.
  • Παράδοση αριθμών αγώνα, πολιτιστικό πρόγραμμα, ομιλίες και παράδοση ατομικών ειδών των αθλητών στο Ηρώο του Δημόφιλου.
  • 23 σταθμούς ελέγχου και ανεφοδιασμού κατά μήκος της διαδρομής.

Στο πλαίσιο του 7ου αγώνα δρόμου “Στα χνάρια των ηρώων” διοργανώνονται παράλληλες εκδηλώσεις. Το πρόγραμμα στην παρακάτω αφίσα της εκδήλωσης.

asopichos.gr 7 thespies thermopyles 24 afisa

Δείτε ακόμα

Αντίστροφη μέτρηση για τις τριήμερες εκδηλώσεις “Στα Χνάρια των Ηρώων Θεσπιές-Θερμοπύλες”-Κάλεσμα δημάρχου

Σχετικά